Adam este primul din lista marilor personaje ce cuprind harta biblică a oamenilor care ne sunt așezați pe tapet, pentru a învăța de la ei. Creat din pasiune, nu născut din suferință; adus la viață, alintat printr-un suflu divin , nu printr-un strigăt disperat de copil, care intră dureros în contact cu realitatea; creat cu o capacitatea de a nu păcătui, capacitate pe care noi o dobândim doar prin a doua naștere; desăvârșit și totuși cu un gol, înconjurat de perfecțiune și totuși singur, lucrând și totuși nemotivat, pentru că fericirea și entuziasmul sunt hrănite din părtășie.

Adam, omul prin care scânteiază viața la cel mai înalt nivel și în același timp, omul care deschide ușa morții , pe care nu o mai poate bloca. Azi este în părtășie cu divinitatea, iar mâine zăbovește să se arate la ora stabilită, strigătul Tatălui făcându-l să se ascundă. Nimeni nu a experimentat așa de intens ruperea de divinitate precum Adam. Izgonit ca un dușman din raiul care i-a fost construit pentru delectare , alungat într-un teren prăfuit și blestemat să-i creeze necazuri, lăsat aproape singur să-și construiască propriul viitor, iar durerea se amplifică zilnic până la disperare…

Cu toate acestea Adam nu este abandonat, pentru că Dumnezeu nu renunță la planul Său măreț. El vine ca un al doilea Adam să schimbe tot ce s-a stricat din primul Adam, iar Isus Hristos aduce viața și binecuvântarea pe un pământ, unde moartea și blestemul au devenit stăpâni. Dintr-o dată, pământul blestemat este capabil să dea viață, iar Isus Hristos devine șansa tuturor oamenilor pentru salvare și remediu. Întunericul este înlăturat, șarpele este zdrobit, frica este izgonită, heruvimii sunt trimiși acasă, drumul este deschis, cerul așteaptă, iar întoarcerea fiecărui păcătos la Dumnezeu prin pocăință crează un strigăt imens de mare bucurie în tot cerul. Povesta tristă a primului Adam, care a ratat raiul prin neascultare se încheie cu formidabila poveste a celui de-al doilea Adam, care spală vinovăția primului prin ascultare, prin moarte și înviere, prin iertare și reabilitare, prin viața veșnică ce poate fi oferită tuturor celor ce cred.

Nu există poveste ce nu poate fi schimbată de al doilea Adam, Isus Hristos.! Ai pierdut șansa primului start ? Ai căzut din drepturi aproape iremediabil ? Ți s-au închis porțile în față ? Ai pierdut accesul la ceea ce ieri erau privilegii gratuite ? Te-ai prăbușit fără speranță ? ! Îți aduc o veste bună! Al doilea Adam a venit să te găsească în grădina căderilor tale. El poate rescrie fiecare poveste și poate oferi un final glorios fiecărui prăbușit. Oprește-te să-I auzi glasul care te strigă : Unde ești ? Răspunde-I lui Dumnezeu și grăbește-te să stai de vorbă cu El.

Fă ce a facut Petru, aleargă la Isus și îți vei găsi șansa pe care nimeni nu ți-o poate lua decât necredința.Nu te opri să dai startul unui nou început cu Dumnezeu. Nu uita, ce a stricat primul Adam, a reablitat al doilea Adam, Isus Hristos!

Pastor Daniel Lela

Share this…
    324 Views