Eva este răspunsul lui Dumnezeu la singurătatea lui Adam. Personajul care umple golul din inima bărbatului , ființa care, luată din bărbat, vine să ofere acestuia nu doar sentimentul de apartenență , ci și echilibrul împreună cu motivația de a face următorul pas.

Eva, reprezentatul sexului frumos, așezată în creație după ce totul era perfect ; delicată și sensibilă , vine totuși încărcată cu forța și capacitatea de a construi viața . Alături de bărbat, este cea care semnează destinul , persoana în care se oglindesc toate năzuițele noastre. Stigmatul ei nu a rămas unul pătat din cauza ispitei căreia nu i-a făcut față, deși veacuri la rând a fost discriminată și înjosită . Creatorul, de la început, în ciuda blestemului suferinței, i-a oferit oportunitatea revanșei . Femeia a reușit să demonstreze că nu este doar vulnerabilă. Dedicată lui Dumnezeu, iubită și protejată, devine forța cu care Dumnezeu rescrie istoria.

Este nu doar instrumentul prin care Dumnezeu alege să dea viață , ci și partenerul lui Dumnezeu în formarea caracterelor ce vor deveni oameni reprezentativi în istorie . Mama celor mari, soția celui puternic, brațele neobosite, inima plină de iubire.. Femeile, fragile fizic, dar puternice prin influență , au luptat și au demonstrat că nu există obiectiv pe care să nu îl poți atinge prin voință și perseverență. Dumnezeu a ridicat stigmatul femeii când a ales să o implice în cele mai esențiale domenii, folosindu-se de ea . A devenit ajutorul potrivit nu doar al bărbatului, ci și al lui Dumnezeu prin dedicare și disponibilitate.

Nu uita pentru ce ai fost creată! Esti ajutorul potrivit în locul unde ești. Fii de folos! Dumnezeu te cheamă să dai viață. Ești forța care poate zidi sau dărâma , ești personajul care poate deveni frumos sau urât , ești viața sau moartea celor de lângă tine. Totul ține de alegere. Oh, dacă ai alege să fii ajutorul potrivit, ai trăi ceea ce Dumnezeu te-a creat să fii.. Indiferent că ești femeie sau bărbat , alege să fii ajutorul potrivit în locul unde te găsești acum.

Alege să fii o binecuvântare pentru familia ta , pentru scoala unde mergi , pentru biserica de care aparții ; alege să fii o binecuvântare pentru prietenii, colegii tăi, iar lumea să devină mai bogată prin tine, pentru că am fost creați să fim o binecuvântare pentru cei din jur!

Pastor Daniel Lela

Share this…
    282 Views