Soacra lui Petru – Vindecată/Vindecat pentru a sluji Matei 8:14-17; Luca 4:38-39 265/365

            Soacra lui Petru este una dintre multele persoane vindecate de Domnul Isus ale căror nume nu le cunoaștem. Au existat multe curiozități și cercetări în legătură cu aflarea numelui și personalității acestei femei, deoarece vindecarea în discuție a fost prezentată de către trei evangheliști, chiar dacă foarte succint. Să fie adusă în discuție doar pentru că era soacra lui Petru, apostolul Domnului ? Să fi fost o personalitate cunoscută cum cred unii ? Este prea mult să clădim pe unele păreri ori speculații care nu sunt bazate pe un adevăr sigur; cel mai corect este să ne limităm la Cuvântul scris, care, chiar dacă ne oferă puține detalii, ne lasă să dezvoltăm o înțelegere instructivă, sigură și folositoare în ce privește conexiunea/dualitatea vindecare-slujire.

            Isus și ucenicii erau într-o perpetuă campanie de slujire; imediat după ce au ieșit din sinagogă au mers în vizită la Petru, iar soacra acestuia era bolnavă, într-o stare febrilă. Femeia era izolată în pat, incapabilă să aibă grijă de oaspeții veniți în casa lor. După ce îi povestesc lui Isus despre situația ei, Acesta merge pentru a o vedea și a o elibera de sub greutatea bolii. Cu autoritatea cu care a certat vântul și marea -Luca ne relatează- Isus a mustrat febra, iar aceasta a fost nevoită să plece deîndată. Femeia a fost astfel deplin eliberată fizic și restaurată funcțional. În mod normal, stările febrile sunt apăsătoare și creează un disconfort major, o piedică în desfășurarea activităților cotidiene; Isus, însă, îi oferă femeii o vindecare deplină, aceasta redevenind aptă să se implice în slujire ca o veritabilă gospodină care are musafiri în propria-i gospodărie…

            Copiii lui Dumnezeu nu sunt scutiți de necazuri sau suferințe, ba chiar uneori slujirea lor este mereu presărată cu astfel de situații dureroase,  deranjante și blocante. Ce minunat este, însă, să știm și să vedem cum Isus Hristos vine aproape de noi, și de cei dragi ai noștri, oferind speranță în orice circumstanțe de acest gen.

            Apostolul Petru ne lasă un exemplu pe care este bine să îl urmăm: Isus trebuie adus acasă (în cazul nostru, prin rugăciune stăruitoare) mai ales când cei din familia proprie trec prin suferințe deosebite. Isus este Antidotul eficace, prioritar și potrivit pentru a fi adus în astfel de situații, pentru că prezența Lui este întotdeauna binefăcătoare; potențial vindecătoare și eliberatoare. Boala fiind mereu un impediment și o piedică în calea slujirii, Isus are și oferă soluții pentru a ne scoate din inactivitate, dar implicarea Sa depinde de credința noastră.

            Slujitorii nu trebuie să fie o binecuvântare doar pentru alții, ci în primul rând pentru cei din casa lor, pentru că de cele mai multe ori slujirea este greu de făcut în afara familiei, în timp ce neajunsurile majore din propria casă nu sunt rezolvate.

            Ești cumva în situația în care nu poți sluji din cauza unei situații care te depășește? Ești cumva prins într-o suferință, precum soacra lui Petru, și ai nevoie ca Isus să vină să mustre duhul de neputință, de boală sau de orice altă natură, pentru ca acesta să plece? Ești gata să (re-)intri în activitate dacă Isus te izbăvește? Ești dispus/dispusă să te dedici slujirii, precum femeia din meditația noastră, imediat ce vei avea parte de eliberarea făcută de Domnul Isus?

            Azi Isus este aproape de tine, este lângă patul tău, lângă suferința ta; îți vede blocajul în care ai ajuns; îți cunoaște descurajarea; știe care este cauza staționării și blocării tale în slujire și este gata să mustre boala de care suferi. Odată ce vei simți vindecarea divină, ridică-te și slujește cu hotărâre, pentru că fiecare vindecare sau eliberare trebuie să-L onoreze pe Dumnezeu printr-o viață de slujire, dedicată Eliberatorului, Vindecătorului și Mântuitorului tău.

            Am fost eliberați pentru a sluji Domnului, deci să-I slujim cu pasiune!

            Mulțumește lui Dumnezeu pentru eliberarea/vindecarea oferită/primită!

            Mijlocește pentru cei din jurul tău care sunt blocați în situații de neputință cauzată de boală!

            Pastor Daniel Lela

Share this…
    280 Views